ArcticMed Blogg

27/4
Marcko
- Olivolja innehåller flera polyfenoler: 1. Oleuropein 2. Hydroxytyrosol 3. Tyrosol 4. Oleocanthal 5. Oleacein 6. Lignaner - Extra jungfruolivolja har högsta halterna av polyfenoler - Polyfenoler bidrar till hälsofördelar: 1. Skyddar hjärtat 2. Minskar inflammation 3. Förbättrar kolesterolnivåerna - EFSA godkänt hälsopåstående för olivolja: 1. "Olivolja med polyfenoler bidrar till att skydda blodfetter från oxidativ stress" 2. Villkor för att använda påståendet: a. Minst 5 mg hydroxytyrosol och dess derivat per 20 g olja b. Positiva effekter uppnås vid daglig konsumtion av 20 g olivolja c. Inga andra hälsopåståenden som inte godkänts av EFSA får användas 3. Skydd mot oxidativ stress kopplas till minskad risk för hjärt-kärlsjukdomar och andra kroniska sjukdomar
0/0
EFSA godkänner Omega-3 hälsopåståenden för stora dagsdoser (EPA+DHA) 2-3 gram per dag för ordentlig hälsoeffekt på triglyceridnivåer och blodtryck. Läs mer här.
0/0
Arctic Health AB
Fettsyratest mäter din fettsyraprofil, Omega-3 index, Omega-6/Omega-3 ratio, Omega-7, Omega-9,mättade fetter samt transfetter. Totalt 26st fettsyror testas.
0/0
Micke

Trots att vi lever av att sälja fiskolja renad från miljögifter och diverse tungmetaller så önskar vi ju ändå att man ska kunna äta fisk på vanligt vis utan att riskera cancer eller andra biverkningar.

Otroligt att barn och kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande mammor inte ens ska kunna äta strömming, lax, öring, sik mer än 2-3 ggr per år utan att bli förgiftade!

Bra informativ kortfilm om eländet från hör och häpna: Livsmedelsverket.

Vi andra dödliga rekommenderas äta fet fisk från dessa områden max 1 gång per vecka.

KANSKE kan vi då klara oss från påverkan på vårt immunförsvar, centrala nervsystemet och våra möjlighet att få barn samt även ökad risk för att få cancer?

Vad är det för soptipp som vi skapat (Östersjön, Vänern ,Vättern)?

Vågar inte ens tänka på hur det ser ut i andra delar av vårt klot.

Visste du att Sverige vid årsskiftet 2011/2012 fick ett permanent undantag från EU:s gränsvärde för dioxin och PCB i fisk under förutsättning att konsumenterna informeras om riskerna med att äta fisk med höga halter dioxiner och PCB?

Se Livsmedelsverkets egen film (16sekunder)

0/0
Följ med oss på tur genom olivoljetillverkningen från oliv till nypressad grön lyx olivolja.
0/0
Micke Marcko
80% av testade extra virgin olivoljor underkända!

Blogg

0/0
Micke Marcko
80% av testade extra virgin olivoljor underkända!

Omega-3 index test