Bäst Omega-3 för en hälsosam balans mellan Omega-3 & Omega-6

Bäst omega-3 för balans mellan omega-3 och omega-6

ArcticMed's Omega-3 | Certifierad för hållbart fiske

Vår Omega-3 levereras utan fraktavgifter inom Europa & med 100% nöjd kund garanti. Självklart är vår fiskolja certifierade av "Friend of the Sea" och följer alla myndighetskrav för rening från tungmetaller och gifter. Vår fiskolja är unik eftersom den renas från ftalater (mjukgörande medel i plaster) - ett ämne som är hormonstörande och cancerogent och som dessvärre finns i all viltfångad fisk. Det finns idag inga EU-direktiv på rening från ftalater, men vi väljer att göra detta ändå för en ännu mer ren och hälsosam Omega-3 fiskolja. Rening från de giftiga ftalaterna sker med hjälp av ånga och aktivt kol. 

Vi använder enbart naturlig fiskolja (är alltid i triglyceridform), vi använder aldrig högkoncentrat (finns både som etylester och omesterifierad triglycerid) eftersom man med högkoncentrat inte får med sig hela Omega-3 komplexet samt tappar oxidationsmotstånd.

Du behöver mellan 2000-3000mg Omega-3 per dag för att uppnå riktigt gynnsamma nivåer av Omega-3 i kroppen. Du behöver således bara en matsked ArcticMed Omega-3 per dag, jämfört med Krillolja där du normalt behöver ungefär 25 krillkapslar per dag för att uppnå samma mängd. 

Extra virgin olivolja - högt naturligt innehåll av Hydroxytyrosol 

ArcticMeds extra virgin olivolja har ett EFSA godkänt hälsopåstående att den motverkar LDL kolesterol oxidation (åderförkalkning). Unik formula med tillsatt laboratorietestad kallpressad extra virgin olivolja som pressas mekaniskt vid första skördeveckan för säsongen, en förutsättning för ett rikligt innehåll av olivoljans mest hälsosamma ämnen. Oljan är rik på polyfenoler från oliver bland annat den av EFSA uppmärksammade antioxidanten hydroxytyrosol (bidrar till skydd mot blodfettsoxidation om olivoljan man intar innehåller minst 5mg hydroxytyrosol eller dess derivat per 20ml olivolja).

Omega-3 härsknar (oxiderar) lätt och kan då skada kroppens celler. Naturlig fiskolja (som alltid är i triglyceridform) har större härskningsmotstånd än koncentrerad fiskolja. Vi använder bara naturlig fiskolja och skyddar mot oxidation med både E-vitamin och polyfenoler från oliver. Vitamin-E som antioxidant räcker inte som oxidationsskydd när fiskoljan kommer in i kroppen, så vi använder oss därför även av polyfenoler från kallpressade oliver för förbättrat oxidationsskydd.

 

Olivoljan kommer från ett område på över 800m höjd.

Vi är själva med vid skörden i Spanien, som infaller i månadsskiftet oktober –november. Vi använder endast oliver från de första dagarnas skörd då de innehåller högst halt av polyfenoler och andra bioaktiva ämnen. Därefter sjunker halterna allteftersom dagarna går. Det är alltså av största vikt att vi verkligen ser till att trygga denna produktion i rätt tid. Olivoljan genomgår därefter dubbla labbtester för att säkerställa att den verkligen håller den kvalité som vi har som krav för att den skall kunna användas till vår formula med fisk och oliv olja. All överproduktion av olivolja tappar vi på separata 500ml flaskor (begränsad upplaga).