ArcticMed Blogg

24/2
MIkael Marcko
Professor Anders Jacobsson hävdar att Omega-3 tillskott är helt onödigt och att man får i sig tillräckligt med DHA med vanlig föda. Eftersom han testar möss och vi testar människor kanske någon seriös journalist hade kunnat bemöda sig med att be oss om en kommentar?!
kommentar(er)
16/6
EFSA godkänner Omega-3 hälsopåståenden för stora dagsdoser (EPA+DHA) 2-3 gram per dag för ordentlig hälsoeffekt på triglyceridnivåer och blodtryck. Läs mer här.
kommentar(er)
2/3
ArcticMed

Så här kan det gå om man lyckas överdosera med magnesium! 

Magnesium är nödvändigt för en normal enzymaktivitet (delta-6 och delta-5-desaturase) som omvandlar kortkedjad Omega-3 och-6 till deras långkedjade former (EPA resp AA).

kommentar(er)
20/7
Arctic Health AB
Nytt fettsyratest mäter din fettsyraprofil, Omega-3 index, Omega-6/Omega-3 ratio, Omega-7, Omega-9 samt transfetter
kommentar(er)
0/0
Micke

Trots att vi lever av att sälja fiskolja renad från miljögifter och diverse tungmetaller så önskar vi ju ändå att man ska kunna äta fisk på vanligt vis utan att riskera cancer eller andra biverkningar.

Otroligt att barn och kvinnor i barnafödande ålder, gravida och ammande mammor inte ens ska kunna äta strömming, lax, öring, sik mer än 2-3 ggr per år utan att bli förgiftade!

Bra informativ kortfilm (1min)om eländet från hör och häpna: Livsmedelsverket.

Vi andra dödliga rekommenderas äta fet fisk från dessa områden max 1 gång per vecka.

KANSKE kan vi då klara oss från påverkan på vårt immunförsvar, centrala nervsystemet och våra möjlighet att få barn samt även ökad risk för att få cancer?

Vad är det för soptipp som vi skapat (Östersjön, Vänern ,Vättern)?

Vågar inte ens tänka på hur det ser ut i andra delar av vårt klot.

Visste du att  Sverige vid årsskiftet 2011/2012 fick ett permanent undantag från EU:s gränsvärde för dioxin och PCB i fisk under förutsättning att konsumenterna informeras om riskerna med att äta fisk med höga halter dioxiner och PCB?

Se Livsmedelsverkets egen film (1 min)

 

s7R3AIFL1No

0/0
Följ med oss på tur genom olivoljetillverkningen från oliv till nypressad grön lyx olivolja.

Blogg